Sunday, 10 April 2016

Esseni útibeszámoló

Szinte csak tőszavakban, de íme egy (képes) áttekintés a 2016-os esseni Techno Classica vásár-kiállítás-allgemeine őrületről, valamint az oda és visszavezető útról...

Hajnali fél 6-os tankolás Nossegemben
Zozóval hatra beszéltük meg az indulást, vagyis nekem - mint transzport-felelősnek - 5-kor kellett kipattanni az ágyból és fél hatkor már tankoltam. Utána egy gyors melegítő kör a brüsszeli Ringen, hogy felvegyük harcostársunkat...

Már ég a villany Zozóéknál, van remény, hogy fel is kelt...

Addig mi a start előtti perceket csendes meditálással töltöttük a hajnali csöndben...ah, minő líra...
Zozó nagyon ügyesen, mint frissen kinevezett kávéfelelős, egy nagy csésze friss feketével kirohant, hogy magamhoz térítsem (BTW, Z, én _mindig_ tejjel iszom, de azért köszi!), majd utána frissiben a lovak közé csaptunk. Volt egy kis út az biztos és a jó időben történő érkezés nagyon fontos volt, hiszen a parkolók igencsak hamar megtelnek, arról nem is beszélve, hogy mekkora kiba***tt nagy dugók szoktak kialakulni.
Ez volt az induláskori optimista verzió...232 km, 2 óra, időben érkezés a parkolókhoz.
Úton. Toljuk a csillagot balahol Belgisztán keleti részén, komótos 110-120 km/ó-val. Mer' ha gyorsabban megyek, akkor nagyon ordít és a szélzaj is megjön :)
Szinte senki nem volt még az úton, egy két kósza vasárnapi sofőrt kivéve, és annyira jól mentünk, hogy valahol az első utunkba eső német Mekiben toltunk egy kaffát. A 8 órás nyitásnál az elsők voltunk, nem nagyon kellett sorban állni :)
Árván a meki parkolójában...amit nem is nagyon bántam.
A végére persze összeszedtünk annyi spétet, hogy 9-re értünk Essenbe, ami azért kritikus, mert 9-kor nyit a vásár, vagyis akkor minden boldog-boldogtalan ott tolong parkolóért. Kicsit be is keveredtünk, de szerencsére kb. 15 perc sorbanállás után, a bejárattól kb. 5 perc sétára sikerült leparkolnunk, Merci se forralta fel magát - elég hűvös reggel volt. A parkolóházban persze szembejött egy-két nívódíjas parkolási manővel á la Belge, amin persze jót mosolyogtam. Ha igen, a Kultur sajnos nem tartozik az alapáras extrák közé, ha valaki A6-ost vesz.
Közösségi parkolásért nívódíj, külföldi autó kategória, 1. helyezett.

Közösségi parkolásért nívódíj, hazai mezőny, abszolút győztes
 A parkolóból kb. 5 perc séta a vásár épülete, illetve a Norbertstrasse-i bejárat.
Balra a bejárat (nem) látható, szemben az 1a csarnok.
A rendezvényen egyébként csillió és egy képet lőttem, illetve a végére belefásultam a 26ezredik csilivili Merci és Porka kattingatásába, de pár képet azért az iPhone-nal is lőttem, a fontosabbakat, ld alant:
Bilstein lengéscsillapítók a Mercihez, előre-hátra ill. a kormányműbe

Ebédszünet. Bratwurst mit Brötchen, Pommes dazu Ketchup, Coca Cola. Vazze, lehet, hogy 16 évig a kommenisták alatt senyvedtem, de most két marékkal pótolom :)

Men in Benz. A magamfajták klubjának néz ki. Németországban baromi jó kis klubélet van...

Emmár hazafelé, "fáradtan" toljuk hazafelé a csillagot, kivéve hogy nem is voltunk fáradtak :)

Hellókám, ez én vagyok, a mercizős naphemüben, illetve hát mögöttem nyitva a napfénytető, hékás, egész úton így jöttünk ám!
Utoljára még egy videó az egyik Miniről, amit a kinti vásártéren indítottak be a kíváncsiskodók/vásárlójelöltek kedvéért.

Aki még ennél is többre vágyik, annak berakom a Picasa albumot ide, lehet lapozgatni...

https://goo.gl/photos/7vL5WAWQFWbp6uyy9


Üdv mindenkinek!

No comments: