Monday 2 May 2011

Kamilla

De nem tea,, hanem a walesi hercegné. Pontosabban, mivel Diána után ezt nem akarja villogtatni (bár joga lenne rá) Kamilla cornwalli hercegné (amiből gondolom lejön, hogy Károlyunk egyszerre Wales, Cornwall és Rothesay hercege (nem említve az apróságokat). Rothesay-t egyébként csak Sóciában hasznlják, mint a határ északi oldalán érvényes nemesi passportot.

Kamilla élete sem egy leányregény, illetve kész regény: a 70-es években megismerkedik Károllyal, nagy a lamúr, de Károly elszólítja a kötelesség és "elfelejt" szólni Kamillának, hogy várja meg. Aki hozzámegy Andrew Parker-Bowles-hoz, a házi huszárezred daliás tisztjéhez. Később mégis összemelegednek (Kamilla és Károly), uhogy nemcsak Diána csalta Károlyt, hanem fordítva. Mindez persze megmagyarázza, hogy Károly miért volt olyan karót nyelt tök 1980-ban, az esküvőjén.

Aztán persze a válás, meg Diána kipakol, meg a média, meg Károly vallomása, Kamilla is elválik, ment a nagy hajcihő, hogy lehet-e egyházi esküvő vagy sem (végül csak áldás lett), a polgári esküvőt meg egy nappal el kellett halasztani, mert II. János Pált temették Rómában. Nem könnyű a királyi család élete sem...

Azóta viszont Kamilla jól viseli magát, bár széles néptömegek utálatát élvezi. A királynő viszont a jelek szerint megkedvelte, 2007-ben a Királyi Családi Rend kitüntetését adta neki (ez annak jár, aki a királynőnek személyes szolgálatot tesz, pl. mos főz takarít legidősebb mafla fiára...mást nem tudok elképzelni...).

No comments: